Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2016

ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΕΕ ΚΥΡΙΑΚΗ 20-11-2016 - ΜΑΘΕ ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΕΙΣ


ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

ΚΑΒΑΛΑ:  Δύο (2) Εκλογικά Τμήματα, Γραφεία ΤΕΕ-ΑΜ, Βότση 2, Καβάλα 
ΔΡΑΜΑ :   Ένα (1) Εκλογικό Τμήμα, Γραφεία Νομαρχιακής Επιτροπής Δράμας, Επικούρου 2, Δράμα 

Η ψηφοφορία διεξάγεται από τις 8:00 το πρωί μέχρι τις 7:00 το βράδυ.
Εφόσον υπάρχουν ψηφοφόροι που περιμένουν να ασκήσουν το καθήκον τους στην είσοδο του Εκλογικού Τμήματος, η ψηφοφορία παρατείνεται μετά τις 7:00 το βράδυ.

ΠΟΙΟΙ, ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΩΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ

Κάθε Μέλος του ΤΕΕ ψηφίζει αυτοπροσώπως και η ταυτότητά του διαπιστώνεται από την αστυνομική του ταυτότητα ή από το δελτίο Μέλους του ΤΕΕ ή από το διαβατήριο ή από την άδεια οδήγησης. Δεν εξετάζεται η ενημερότητα επί των εισφορών.

Τα Ομότιμα μέλη συνταξιούχοι του ΤΣΜΕΔΕ δεν ψηφίζουν στις εκλογές του ΤΕΕ. 
  
        
Τα ψηφοδέλτια είναι ξεχωριστά για καθένα από τα αιρετά όργανα του ΤΕΕ και ξεχωριστά για κάθε συνδυασμό υποψηφίων ή μεμονωμένο υποψήφιο. Ο ψηφοφόρος εκδηλώνει την προτίμησή του μεταξύ των υποψηφίων που περιλαμβάνονται στο ψηφοδέλτιο που έχει επιλέξει, με σταυρούς προτίμησης (+ ή ν ή Χ) που σημειώνονται με μπλε ή μαύρο μολύβι διαρκείας (στυλό), εντός του  τετραγώνου που βρίσκεται αριστερά του ονόματος και πριν τον αύξοντα αριθμό του ονόματος κάθε υποψηφίου.
Οι μεμονωμένοι υποψήφιοι δεν χρειάζονται σταυρό προτίμησης, αλλά αν σημειωθεί σταυρός προτίμησης στο ψηφοδέλτιό τους δεν προκαλείται ακυρότητα του ψηφοδελτίου.




Όλα τα τακτικά Μέλη του ΤΕΕ ψηφίζουν για την εκλογή αιρετών Μελών :
α) Της Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ  (155 Μέλη).
Μέχρι  δύο (2) σταυροί σε υποψηφίους από το Περιφερειακό Τμήμα Ανατολικής Μακεδονίας και  μέχρι  (3) σταυροί σε υποψηφίους άλλων Περιφερειών του ιδίου συνδυασμού.

β) Των Επιστημονικών Επιτροπών Ειδικοτήτων (45 Μέλη,  5 για καθεμιά από τις παρακάτω 9 Ειδικότητες :  Πολιτικών, Αρχιτεκτόνων, Μηχανολόγων, Ηλεκτρολόγων, Αγρονόμων Τοπογράφων, Χημικών, Μηχανικών Μεταλλείων - Μεταλλουργών, Ναυπηγών και Ηλεκτρονικών).  Αν κάποιο μέλος έχει περισσότερες από μία ειδικότητες ψηφίζει για τις αντίστοιχες επιστημονικές επιτροπές
Μέχρι τρείς (3) σταυροί  για κάθε επιτροπή

γ) Του Ανώτατου Πειθαρχικού Συμβουλίου  (4 Μέλη). 
Μέχρι δύο (2) σταυροί

δ) 
Της Αντιπροσωπείας του Περιφερειακού Τμήματος  Ανατολικής Μακεδονίας  (45 Μέλη),
Μέχρι δεκαπέντε  (15) σταυροί

ε) Του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Περιφερειακού Τμήματος Ανατολικής Μακεδονίας (5 Μέλη).
Μέχρι τρείς (3) σταυροί 

Σταυροί προτίμησης πέρα από τα προβλεπόμενα όρια δεν λαμβάνονται υπόψη στο σύνολό τους, δεν κάνουν όμως άκυρο το ψηφοδέλτιο.

Μέλη που δεν είναι εγγεγραμμένα στον εκλογικό κατάλογο της περιοχής που προσέρχονται να ψηφίσουν ή νέα Μέλη που γράφτηκαν πρόσφατα και για το λόγο αυτό, δεν συμπεριλαμβάνονται  στο Μητρώο Μελών, ψηφίζουν βάσει του Δελτίου Μέλους του ΤΕΕ και σε περίπτωση που δεν διαθέτουν Δελτίο Μέλους του ΤΕΕ ψηφίζουν (αφού διαπιστωθεί η ταυτότητά τους) και μόνον εφόσον βεβαιωθεί η ιδιότητά τους από το Τμήμα Μητρώου Μελών του ΤΕΕ. Τα Μέλη των Εφορευτικών Επιτροπών θα ψηφίσουν στο εκλογικό τμήμα, στο οποίο ασκούν τα καθήκοντά τους.

Σύμφωνα με τα δύο τελευταία εδάφια της παρ. 5 του άρθρου 12 του Π.Δ.7/2010  σε περίπτωση που εκλογέας διαμένει ή εργάζεται σε άλλη περιοχή (Περιφερειακό Τμήμα) από αυτή στην οποία καταγράφεται στον εκλογικό κατάλογο (μητρώο μελών ΤΕΕ της 1ης Οκτωβρίου 2016)  μπορεί να ψηφίσει στην περιοχή διαμονής του με ειδική υπεύθυνη δήλωση που συντάσσεται ενώπιον της εφορευτικής επιτροπής παραδίδεται σ΄αυτή και έχει όλες τις συνέπειες δήλωσης ενώπιον της αρχής.



Περισσότερες πληροφορίες στο link :

http://portal.tee.gr/portal/page/portal/ELECTIONS_2016/Newsletter/odigies-ekloges-tee-2016.pdf







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου